Wie zijn wij

Huis De Bilderboom

Ons team

Ons team heeft ruime ervaring met dagbesteding/verzorging en logeeropvang. Wij hebben hiervoor bewust gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat er voldoende kennis is omtrent de zorg die wij gaan bieden. 

Honden uitlaten buiten

Brede ervaring

Onze ervaring is erg breed, we zijn bekend met verstandelijke en lichamelijke beperkingen en zijn gewend te werken met verschillende stoornissen zoals: autisme, ADHD, gedragsproblematiek etc. Ook zijn we bekend met verschillende ziektebeelden zoals: depressie, angststoornissen, PTSS en persoonlijkheidsproblematiek.

We staan open voor vormen van scholing om extra kennis op te doen ten behoeve van de deelnemer.

Kip eten geven
Moestuin De Bilderboom

Ons team bestaat uit:

Verpleegkundigen (met BIG registratie), Persoonlijk Begeleiders Gehandicaptenzorg, Voedingsdeskundige onder andere voor Autisme Spectrum Stoornis, Sociaal Werkers (met SKJ registratie en psychiatrische richting), Welzijnscoach en Sociaal Pedagogisch Medewerker. De Orthopedagoog wordt betrokken bij ons teamoverleg.

Via Zilliz kan je ons team zien in het smoelenboek.

Dominique met een kip

De afgelopen 9 jaar heeft Dominique in haar werk als Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en Verpleegkundige bij verschillende organisaties veel geleerd. Mijn droombaan is een plek waarin ik mijn passie (schilderen, creativiteit en actief bezig zijn), enthousiasme, ideeën, visies en talenten kwijt kan. En als dit buiten in de natuur kan, is dat een extra geluksmomentje voor mij.

Ik werk graag samen in een team omdat iedereen een andere passie en expertise heeft. Zo kunnen we talenten en kennis bundelen en samenwerken aan een plek waarin we wat kunnen betekenen voor de ander.

Dominique-kijkend-naar-een-zeilboot-in-de-verte,-Isle-of-Wight-Engeland

Dominique van Bilderbeek

Tijdens een familieweekend in 2019 sprak Dominique voor het eerst haar droomwens hardop uit. Na aanmelding bij de KvK als ZZP-er in de zorg startte ze in januari 2023 in Abbenes haar eigen Zorgboerderij De Bilderboom.

Dominique in de moestuin
Dominique op de Kaag

Wij werken volgens vaste structuur en regelmaat, wel benoemen wij naar de deelnemers dat het mag op hun eigen tempo. De klok gaat hier net wat langzamer en dat geeft rust.

Op het erf is er een moestuin, een kas en een kippen- en konijnenhok aangelegd. Deelnemers leren hier spelenderwijs waar onze groenten en fruit vandaan komen. Dat helpt om gezonde eetgewoonten te ontwikkelen, wat bij kinderen met ASS (autisme spectrum stoornis) vaak lastig is. Een aardbei die je zelf hebt gekweekt, smaakt trouwens ook veel lekkerder dan eentje uit de supermarkt.

Ook helpen de deelnemers dagelijks bij het verzorgen van de dieren. De deelnemers leren bijvoorbeeld door het zorgen voor de dieren dat het ook belangrijk is goed voor zichzelf te zorgen.

Het is tof dat we de Zorgboerderij met zijn allen hebben kunnen neerzetten en vanaf de grond volgens onze eigen inzichten hebben opgebouwd. We kijken enthousiast uit naar de toekomst waarin we onze plannen verder zullen realiseren. 

Dossiers zijn voor mij nooit het uitgangspunt. Ik kijk vooral naar wat ieder individu nodig heeft. Flexibele zorgverlening op maat en in nauw contact met de natuur, wat de deelnemers zichtbaar rust geeft, dat wilde ik samenbrengen in een eigen Zorgboerderij. Toen ik mijn ideeën eenmaal hardop uitsprak, ging het balletje snel rollen. Mijn ouders en de rest van de familie bleken er allemaal even enthousiast achter te staan. We hebben het goed en willen gezamenlijk  op deze manier graag ons steentje bijdragen aan de maatschappij.  

De Zorgboerderij De Bilderboom is nu gevestigd op een ruim terrein aan Hoofdweg 1561 in Abbenes. De boerderij dateert uit 1885. In en rond het woonhuis vinden nu de zorgactiviteiten plaats totdat het bedrijfspand naar verwachting zomer 2023 verbouwd is tot een goed geïsoleerd, modern en sfeervolle opvanglocatie in huiselijke boerderijsfeer. Veiligheid vinden wij belangrijk, maar het moet ook gezellig zijn. We willen vooral dat iedereen zich bij ons thuis voelt.
Als de verbouwing klaar is, kan het zorgaanbod worden uitgebreid met 2 extra groepen voor groepsbegeleiding en kunnen er in het weekend ook meer deelnemers komen logeren.

Dominique aan het stuur Denemarken